TORSDAG 17 OKTOBER 2019
Philippines Internet Asia-Pacific’s Slowest

Philippines Internet Asia-Pacific's Slowest

Filippinerna släpar efter sina grannar i Sydostasien när det gäller den genomsnittliga internethastigheten, enligt den senaste rapporten som släppts av ett USA-baserat globalt nätverksföretag för leverans av innehåll.

Baserat på Akamais rapport från fjärde kvartalet 2016 ”Tillstånd på Internet” hade Filippinerna den lägsta genomsnittliga anslutningshastigheten bland de undersökta länderna i Asien och Stillahavsområdet med 4,5 megabit per sekund (Mbps).

Andra asiatiska länder med internethastigheter under 10 Mbps var Indien (5,6 mbps), Kina (6,3), Indonesien (6,7), Sri Lanka (7,3), Malaysia (8,2) och Vietnam (8,3).

Sydkorea har den snabbaste genomsnittliga internethastigheten både i Asien och Stilla havet och i världen med 26,1 Mbps.

Akamai sa att trots ledande värld i genomsnittliga hastigheter registrerade Sydkorea fortfarande en nedgång på 0,7 procent jämfört med det som registrerades under det tredje kvartalet.

Sydkorea följdes av Norge med 23,6 Mbps, Sverige (22,8), Hong Kong (21,9), Schweiz (21,2), Danmark (20,7), Finland (20,6), Singapore (20,2), Japan (19,6) och Nederländerna (17,6) )

han USA kom inte till topp 10, eftersom den rankades som 14: e globalt, med en genomsnittlig internethastighet på 17,2 Mbps.

Alla 15 länderna i Asien och Stillahavsområdet hade en genomsnittlig anslutningshastighet över 4 Mbps liknande det tredje kvartalet, enligt Akamai.

Internetövervakningsföretaget tillade att alla undersökta länder publicerade förbättringar under det fjärde kvartalet, med undantag för Hong Kong, som hade en försumbar nedgång på 0,1 procent.

Trots den långsamma internethastigheten på Filippinerna noterade Akamai "det finns anledning till optimism", med hänvisning till regeringens ansträngningar för att förbättra förbindelsestatusen.

I mars godkände president Duterte planer om att bygga ett nationellt bredbandsnätverk, som kommer att användas för att driva onlinetjänster och ansluta landsbygden till internet.

Senaten vidarebefordrade också den slutliga behandlingen av lagförslaget som syftar till att ge fri tillgång till offentliga internettjänster och inrikta sig på snabbare internetuppkoppling på i genomsnitt 10 Mbps.

Institutionen för informations- och kommunikationsteknologtjänstemän sade att regeringen planerar att distribuera fiberoptiska kablar och trådlös teknologi över hela landet.

Under tiden kommer representanthuset att inleda plenarsdebatten om åtgärden som kräver gratis wi-fi på offentliga platser idag.