TORSDAG 17 OKTOBER 2019
What Dog Breed Should You Get Based on Your Personality Type?

Vilken hundras bör du få baserat på din personlighetstyp?

Att få en hund är ett stort beslut, och inga två raser är exakt samma. Till exempel kan en lat bassethund vara nöjd hela dagen på hans doggy säng, men den frisky golden retrieveren kommer inte att underhålla sig själv. Du kanske vill tänka om vilken hund som passar dig. Här är de raser som bäst passar varje personlighetstyp från Myers-Briggs.

ISTJ: PEKINGESE

Visst, hon kanske ser ut som en fästman, men denna självförtroende och självbesatta hund bryr sig inte vad du tycker om henne. Hon gillar att hävda kontroll, och hon kommer att ignorera din skälla med liten hänsyn till konsekvenserna. Du kan vara säker: När du väl har fått den här rasens respekt är de pålitliga och välskötta.

ISFJ: TYSK SHEPHERD

Det skulle vara svårt att hitta en mer lojal ras. De är vakta, lydiga och intelligenta och vill tjäna ett syfte och skydda alla, vilket ofta leder till att de skyddar över sina familjer. Om du kan förhålla dig, kan en tysk herde vara den perfekta följeslagaren för att dela med sig ansvaret.

INFJ: AUSTRALISKA SHEPHERD

Aussies är ursprungligen uppfödda till besättningar och är arbetsnarkomaner som försöker outtröttligt att ta itu med alla uppgifter som ställs framför dem. Energiskt, intelligent och lojalt, att hjälpa andra är deras huvudsakliga syfte ... och det är förmodligen ditt också.

INTJ: JACK RUSSELL TERRIER

Smarta men med ett eget sinne, dessa smidiga och energiska terriärer kommer alltid att röra sig i takt med sina egna trummor. De är fantastiska hundar för familjer, men de njuter också ensam tid.

ISTP: RHODESIAN RIDGEBACK

Dessa stiliga och atletiska hundar är kända för sina utforskande och aktiva personligheter. De älskar att smutsa tassarna och uppleva världen ... och de kan till och med vara lite vågade, rädda för att bryta sig ur förpackningen. Påminner du om någon?

ISFP: SHIBA INU

Rävliknande utseende med upprättstående öron, denna japanska ras är lättsam, lugn och vaken. Även om de gör fantastiska följeslagare, är de glada över sitt eget företag, lägger sig på en gräsplatta och funderar över världens vägar.

INFP: TIBETAN TERRIER

Dessa killar är notoriskt avlägsna och reserverade för främlingar, men de växer till att vara mycket kärleksfulla av de människor de litar på. Låter bekant? Även om han sällan kommer att krulla på varvet, kommer han att följa dig runt i huset som din skugga.

INTP: CHOW CHOW

Är det ett lejon !? Nej, det är bara en chow-chow - även om den här rasen är avskild och eftertänksam personlighet är närmare en katt. Chow chows tenderar att vara intelligent, men med tanke på deras likgiltiga personligheter kan de tyckas ha sina huvuden i molnen. Som sagt, dessa fluffiga jättar föredrar att vara vid din sida än ensamma.

ESTP: BEAGLE

Beagles är lekfulla och aktiva och söker ständigt efter nya äventyr. Som ett resultat kommer de att få problem om de inte får uppmärksamhet och aktivitet ofta. Men i slutet av dagen är de älskvärda och älskar ständiga sociala interaktioner.

ESFP: CORGI

Se bara på deras ständigt leende ansikten: Corgis är festens liv och de är alltid redo att spela. De är faktiskt så lekfulla att de ofta har problem med att fokusera på en uppgift i taget.

ENFP: LABRADOR RETRIEVER

Varma, medkännande och intelligent, men också byggda för sport och aktivitet, letar dessa stora hundar alltid efter ett nytt äventyr. Ett dopp i havet, en språng i bergen - de är spelet för vad som helst som rymmer du tar dem på.

ENTP: FRANSK BULLDOG

Den här damen kan vara liten i status, men hon har en stor, livlig personlighet. Låt henne inte rynka i ansiktet: hon är vänlig och älskvärd, om än lite feisty. Hennes envis personlighet kan göra att hon tenderar att gå emot dina önskningar - som tugga på dina gymnastikskor eller hoppa på soffan utanför gränserna.

ESTJ: SIBERIAN HUSKY

Ah, den aktiva, utomhusiska husky. Han letar alltid efter handling, särskilt i kallt väder (följaktligen hans vanliga roll som slädehund). Medan dessa vargdjur i allmänhet är godmodig och mycket pålitliga, kan deras personligheter vara dominerande.

ESFJ: BICHON FRIZE

"Cheerleader" i hundvärlden, dessa små vita buntar av glädje är framför allt sociala varelser. Milda, lekfulla och kärleksfulla, de trivs med mänsklig interaktion och kommer att göra sitt bästa för att göra människor lyckliga.

ENFJ: GULD RETRIEVER

Passionerade, karismatiska och lägger ner de sötaste valparna, gyllene står ständigt upp för de människor de älskar. De är imponerande anpassade till andras behov och lever för sociala kontakter med andra. De kommer att vara de första att dyka i poolen efter dig eller somna på foten av din säng.

ENTJ: TIBETAN MASTIFF

Karismatiska och självsäkra, dessa jätte, pälsiga varelser är intelligenta och beslutsamma och de älskar en bra utmaning. Varnas, de kan ofta vara kommande och ganska svåra att träna, så definitivt hålla ett öga på vem som faktiskt är ledaren för packen.